vegetables

Povrće se najčešće zdrava hrana, oni promiču zdravlje

Pravo povrća

Svojstva celera

Celer je zeleno povrće koje je ostavlja u obliku perja. Celer je oštar miris hrane je konzumirati sve dijelove. svojstva celera zeljeMočvara području Europe i Azije s ponosom možemo reći da su postali dom za takve korisne biljke. Prenapučenosti hranjivih tvari u celera dovela je do činjenice da je odavno koriste u narodnoj medicini kao ljekovita biljka.

Zdravlje koristi od celera su ne samo u lišće, korijenje i sjemenke se koriste u farmaceutske. Ako uzmemo u obzir celer detalje možete vidjeti takve stvari korisnih tvari, aminokiseline, asparagina, tirozin, karoten, nikotinske kiseline, elementi u tragovima, eterična ulja, Vitamini B, K, E, provitamin A i askorbinska kiselina, glikozida apiin , kolin, proteina i apiol.

Ako jedete celer, zatim ulje, koje je izdvojio dovesti do pravilan rad želuca te ih objaviti na želučanog soka. Stoga je vrlo dobro koristi celer za ljude koji su bolesni s dijabetesom. Kao što je dobro zeleni celer u liječenju neuroloških poremećaja. Celer sadrži veliku količinu vitamina C koji pomaže da biste dobili osloboditi od mnogih vrsta raka, kao što su vitamin C je dobar za prehlade.

Korištenje celer, vi ćete poboljšati djelovanje jetre i bubrega, jačanje seksualne funkcije. Samo celer povećava energiju, poboljšava apetit, ima diuretik i laksativ efekt. Ljekovitost celer, od vas će poslužiti kao sedativ, analgetik, liječeći rane, lijek za pretilost, za prevenciju ateroskleroze, normalizacije metabolizma, kao anti-alergijski.

svojstva celer, celer sokAko jedete celer, možete lako očistiti krv, a također pomaže kod mnogih bolesti kože. A ako se miješati s maslacem celer, od vas će izliječiti sve rane, čireve, opekline. To je najbolje za tijelo je sirovi celer, On je vrlo dobar za infekcije mokraćnog sustava. Korisni svojstva celer, leži u činjenici da je gotovo sve potrebne vitamine tijelo, a on ima vrlo malo kalorija.

Dakle, ako se probudite svaki dan jesti nekoliko stabljika celera, kalorija koje dolaze u vaše tijelo neće vidjeti njega i zasititi tijelo s vitaminima u cijelosti. Celer je također koristi kao jednostavan začina hrane, juhe, salate, porridges, ili samo kao ukras na stolu. Također je moguće staviti izvan celer i povrća.

Na bilo koji način kao i ne dopustiti da fancy, možete jesti celer, ali kada uzmete u obzir da oblik u kojem je sačuvana vitamini, možemo sa sigurnošću reći da samo jede sirovo celer za tijelo ćete dobiti sve vitamine koji mogu vam ponuditi ovaj proizvod. Celer pomaže dobro u urolitijaze, upalne bolesti mokraćnog mjehura, infekcije mokraćnog sustava.

Celer sok je neophodna alergije, osip, dermatitis, dijateza, s malarije i dijabetesa. A ako jedan vrući dan, piti dosta cool celera sok, vi ćete se osjećati super jer teži za normalizaciju tjelesne temperature.

zelenila, pretilost, celer, celer svojstva, celer, zelena salata