vegetables

Povrće se najčešće zdrava hrana, oni promiču zdravlje

Pravo povrća

Zamrzavanje povrća je najlakši način da se zalihe za zimu

Zamrzavanje je najlakši način da se zalihe za zimu povrća uzgojenog na vlastitim ili povrće kupiti na tržištu po niskim cijenama ljeta. Za najbolje rezultate, pokušajte  Zamrzavanje Povrće svježe moguće spremiti najviše korisnih svojstava.  Gotovo sve svježe povrće prije zamrzavanja treba polirati. Iznimka je paprike i luka. Oni mogu biti sjeckani i smrznute bez blanširanje.

Blanširanje je potrebno prekinuti proces trudnoće, koja će se nastaviti nakon zamrzavanje, ostavljajući svježe povrće okus i što je teško i bezbojna.  Blanširanje se sastoji od dvije faze. Zamrzavanje povrća je najlakši način da se zalihe za zimu zamrzavanje povrćaPrvo, povrće umočen u kipuću vodu za vrijeme, ovisno o vrsti i veličini povrća. Zatim hlađen što je brže moguće, pozdrav spuštanjem zastave u hladnu vodu, obično u isto vrijeme, kao u ključanje.  Temeljito operite povrće.

Ukloni stabljike, sjemena, uklanjanje oguliti i kriška kao što bi smanjiti ih svježe za kuhanje.  Za bijeli povrće pripremljeno cjedilo ili backfilled žičana mreža, ne više od 0,5 kg na vrijeme. U lonac s vodom, oko 5 litara po 0,5 kg povrća. Ako lisnato povrće (kelj, zelena salata), količina vode može se udvostručio, tako da ostavlja ih odvojeno. Voda dovesti do čir.

Cjedilo umočen u kipuću vodu. Pokrijte posudu s poklopcem i početi odbrojavati čim voda počinje kuhati opet. Važno je pravilno odrediti vrijeme.  Karfiol 3 min.

Kupus u trake 1,5 min.  Kupus komada 3 min.  Patlidžana 4 minute. Mrkva cijeli 5 minuta.  Mrkve 2 min.  Tikvice 2 min.  Gljive 2-5 minuta.  Izvadite povrće iz vode i kul što je brže moguće, umočen u ledene vode. Zamrzavanje povrća je najlakši način da se nagomilati na zimu povrćeAko povrće su cool, oni će i dalje kuhati u, a ne primate smrznuti, i kuhano povrće.

Kad je povrće su cool, oni bi trebao biti dobro osušen.  Žlica povrće pomak u plastičnoj vrećici ili kontejner za zamrzavanje. Ispunite posudu, tako da poklopac je još uvijek na udaljenosti od 1 cm paketa ili kontejnera mora biti zatvoren. Lijepite naljepnicu s natpisom i datum i mjesto u zamrzivač.  Sada možete blanširati sljedeći serije.

U iste vode, možete polirati do 6 obroka iste vrste povrća. No hladne vode treba mijenjati često.  1. Koristite posebne ambalaže za očuvanje maksimalne hranjive tvari, okus, boju i okus povrća.  2. Paket bi trebao biti gusta i čvrsta posudu s poklopcem čvrsto dolikuje. Oni moraju izdržati niske temperature, a ne slomiti.

3.  Temperatura skladištenja smrznutih proizvoda mora biti -18 C.  4. Ne treba smrznuti thawed proizvoda.  Zamrzavanje povrća koristan je

Mrkva, smrznutog povrća, zelena salata, luk, povrće