vegetables

Povrće se najčešće zdrava hrana, oni promiču zdravlje

Pravo povrća

Jeruzalemske artičoke

jeruzalemske artičoke repekemijski sastav jeruzalemske artičoke. Vrijednost jeruzalemske artičoke kao stočne hrane, od povrća, tehničkih i medicinskih kultura je prvenstveno kemijski sastav biljke. Napomena: bjelančevine, masti, vlakna, BEV, pepeo su u% apsolutno suhe tvari. Jeruzalemske artičoke sadrži dovoljno veliku količinu suhe tvari (20%), među kojima je 80% sadrži polimer homologue fruktoze - inulina.

Inulin je polisaharid hidrolize što rezultira bezopasna šećera za dijabetičare - fruktoza. Jeruzalemske artičoke sadrži vlakna i bogata mineralnim elementima, uključujući i (mg% suhe tvari): Fe - 10,1, Mn - 44,0, Ca - 78,8; Magnezij - 31,7, K & ndash , 1382,5, natrij - 17,2. Jeruzalem artičoke aktivno su gomilajućim silikon iz tla, a gomolj sadržaj ovog elementa čini 8% na suhu osnovi.

Sadržaj željeza, silicija i cink, to je superioran u odnosu na krumpir, mrkve i repa. Sastav jeruzalemske artičoke gomolja su također bjelančevine, pektina, aminokiseline, organske i masnih kiselina. Pectic tvari u jeruzalemske artičoke sadrži do 11% masenog udjela suhe tvari. Prema sadržaju vitamina B1, B2, C, bogata artičoka krumpira, mrkve i repe više od 3 puta.

Bitna razlika u odnosu na ostalo povrće artičoke se očituje u visokim sadržajem u gomolji proteina (do 3,2% suhe tvari), koju zastupa osam aminokiselina koje sintetiziraju samo biljke, a ne sintetizirani u ljudi: arginin, valina, histidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, triptofan, fenilalanin. Od ostalih povrće artičoke razlikuje jedinstveni kompleks ugljikohidrata na temelju fruktoze i polimeri, fructooligosaccharides i inulina.

Inulina - samo prirodni polisaharid koji se sastoji od 95% fruktoze. U želucu, inulin se ne apsorbira, neki ga u kiselom okruženju želuca sok dijeli u kratke lance fruktoze i fruktoze pojedinačnih molekula koje prodiru u krvotok. Inulin ima blagotvoran učinak za vrijeme provedeno u ljudskom tijelu - od ulaska u želudac i završava izborom.

Inulin, pada u gastrointestinalni trakt podijeljen po kloridna kiselina i enzima za razdvajanje molekula fruktoze i fruktoze kratkih lanaca koji prodiru u krvotok. Preostali unsplit, inulina brzo se eliminira spajanjem velikog broja nepotrebnih tijela tvari kao što su teški metali, radionuklidi, i kristala kolesterola, masnih kiselina, razne otrovne kemikalije zarobljen u tijelu iz hrane ili formiraju tijekom života bolest-uzrokujući mikroba koji žive u crijevima .

Osim toga, inulin znatno stimulirati kontraktilnost zidova debelog crijeva, što znatno ubrzava čišćenje tijela od toksina, neprobavljene hrane i opasnih tvari. Antitoksičan učinak inulina je pojačana djelovanjem tkiva, također se nalaze u jeruzalemske artičoke.

Usisan u crijeva kratke lance fruktoze i krv i dalje obavljati antitoksičan, pročišćavanje funkciju, obvezujuća, neutralizaciju i olakšava izlučivanje štetnih metaboličkih proizvoda i pada iz vanjskog okruženja kemijskih spojeva. Inulin je dobar alat za crijeva dysbiosis različitog podrijetla, jer doprinosi umnožiti u probavni trakt od "prijateljske" i sadržaj crijeva.

U isto vrijeme primijetio povećanu apsorpciju različitih mineralnih soli, posebno kalcija, snižavanje serumskog kolesterola, smanjiti u iznosu od karcinogeni i putrefying tvari. (Shenderov BA, 2001). Inulin u obliku brašna, kuhane artičoke je jedna od komponenti kombiniranog probiotici su naširoko koristi u SAD-u i Europi kao sredstvo u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

Koristi inulina kao dodatak prehrani potiče sintezu vitamina i aktivira imunološki obrambeni mehanizmi. Fructooligosaccharides - su mješavina kratkih lanaca glukoze i fruktoze. Fructooligosaccharides se koriste većina sojeva bifidobakterija i laktobacila nekim kulturama.

Koristiti fructooligosaccharides u statusu crijevo mikrobne je normalizacija povećanja apsorpcije iz crijeva ioni kalcija i magnezija. Fructooligosaccharides imaju niske kalorične vrijednosti i stoga se preporučuje za osobe koje pate od dijabetesa i pretilosti. Komercijalni pripreme mješavina frukto-tri-, tetra-i pentasaccharides glukoze i fruktoze.

Osnovni iznos od njih se konzumira u Japanu. Fruktoza. Fruktoza je neizostavni dio jeruzalemske artičoke. Njegov sadržaj mogu biti različiti, ovisno o vremenu naplate, žetve, vrijeme čuvanja i drugih čimbenika.

To je formirana iz inulina kao rezultat biokemijskih procesa javljaju u korijenje i gomolji. Fruktoza - šećer dijeta, koja je u stanju sudjelovati u istom metaboličkim procesima kao glukoza, zamijenivši ga u slučaju relativne ili apsolutne nedostatka inzulina. Mineralni sastav jeruzalemske artičoke.

Minerali obavljanje svestran funkcije u tijelu: Može li se graditi prateće tkiva skeleta (Ca, P, Mg, Si), održavanje odgovarajuće osmotski zaštitu stanica u krvi, koje se javljaju u svim metaboličkim procesima (Na, K), stvaranje probavnih sokova (C1), hormoni (J, Zn, Cu, Se, Mn), nositelji kisika u tijelu (Fe, Cu), i neke bitne vitamine i enzime, bez kojih je transformacija kroz potrošnju probavnih tvari (CO, Si). Jedna važna značajka jeruzalemske artičoke je stanje na mikro-strukture i makroelementarnomu - sadrži velike količine željeza (do 12 mg%), silicij (do 8 mg%), cinka (do 500 mg%), magnezij (30 mg%) , kalij (200 mg%), mangan (do 45 mg%), fosfora (500 mg%), kalcija (40%).

Silicij. Jeruzalem artičoke aktivno su gomilajućim silikon iz tla i odnosi se na "kremnefilnym" biljke. Silicij u suhoj tvari artičoka sadrži oko 8%. Biophylic silicij - to je dio povrća (organski) silicij, koji kemijski je dužan da fosfolipidi, proteini, pektini, koji su prvenstveno apsorbira po tijelu. < Кремний не часто встретишь в типичных полимикроэлементных добавках.

U isto vrijeme, vodećih stručnjaka diljem svijeta vjeruju da ovaj mineral apsolutno je neophodna. Potrebno je za formiranje kolagena - proteina vezivnog tkiva. On promiče prehrana i zdravlje kose, noktiju i kože, pomaže u apsorpciji kalcija kosti. Jeruzalemske artičoke ne sadrži selen.

Ali Irkutsk Znanstvenici su proveli istraživanje zanimljivo u dvije skupine djece s niskom razinom selena u krvi. Jedna grupa dobila selena dodataka, a druga - samo artičoka. Nakon tretmana razina selena u krvi bio veći u skupini prima artičoka u odnosu na skupinu primanje selena dodataka. Autori smatraju da jeruzalemske artičoke promiče asimilacije selena iz hrane.

Ovo je posebno važno jer je potreba za selenom varira i ovisi o dobi, spolu, prehrana, dostupnost zdravstvenih stanja, pritisaka na okoliš i koliko su trenutno u tijelu slobodnih radikala. Korištenje jeruzalemske artičoke mogu pomoći našem tijelu da se mudri kao selen, kao što je on trebao. Vitamin sastav jeruzalemske artičoke gomolja. Biljka je multivitaminsko.

Iako zelene mase bogatije vitaminima od gomolja, ali potonji prelazi krumpir za njihov sadržaj. U jeruzalemske artičoke gomolji vitamina sadržaj objavljen vitamina C (askorbinska kiselina), prelazi sadržaj krumpira do 5 puta. Vitamin sastav jeruzalemske artičoke gomolja, mg% masenog udjela suhe tvari: P-98,1 - 108,1; B1 - B2 do 1,2 - 4,0 - 7,9; B3 - 2,4 - 8 8 B5 - 0,2 - 0,9 V6 - 0,12 - 0,22, B7 - 10,0 - 24,0. Organska polioksikisloty - 6 - 8% suhe težine.

To su: limunska, jabučna, malonic, succinic kiselina, fumaric kiselina. Organske kiseline su aktivno uključeni u metabolizam, povećati izlučivanje aktivnost žlijezda slinovnica povećati izlučivanje žuči i gušterače sok, poboljšati probavu, raspustiti neželjene naslage (soli mokraćne kiseline) imaju baktericidni učinak, povoljno utječe na acido-bazne ravnoteže, funkcija gastrointestinalnog trakta i drugih tjelesnih sustava, kao aktivatora izlučivanja gušterače i crijeva motornih funkcija.

Organske kiseline imaju učinak na probavni procesi, pomaže probavu hrane u kojoj je kiselina je vrlo mala. U kompleks vitamina C imaju izražen učinak antioksidansa. Pectic tvari - polisaharidi prisutne u artičoka u iznosu od 11% masenog udjela suhe tvari. Pektin je otkriveno više od 200 godina i bio je prvi dobiveni iz jeruzalemske artičoke gomolja.

Pektin je adsorbirani na površini i izlučiti toksične tvari, kolesterol, trigliceridi, koji su glavni krivci ateroskleroze i gallstones. Znanstvena istraživanja ukazuju na to da pektin može smanjiti nakupljanje plakova aterosklerotske na zidovima arterijama srca.

Kompleksiranja svojstva (sposobnost da se formira komplekse s teškim metalnim ionima) omogućuje korištenje pektina kao preventivna mjera u profesionalne izloženosti teškim metalima, pesticidima, radioaktivnih tvari. Vlakana. Ljudsko tijelo metabolizes hrana jede nije sve, neke se ne probavlja, i samo iz tijela.

Za dugo vremena, znanstvenici su bili uvjereni da vlakna ne trebaju tijelu, pa čak i štetno. Natrag sredinom dvadesetog stoljeća, nutricionisti uvjereni, naftnih derivata - najkorisnijih, i uživajte u svijetu profinjenog pročišćene prehrane do dok ga je zamijenio alarmantno činjenica: više profinjeni hrane koja se konzumira, više osvaja svojim gastritis, kolitis, pankreatitis, Kolecistitis i malignih tumora.

Prema Bengmark S. (1998), niske masnoće u prehrani - važan etiološki čimbenik u razvoju raka debelog crijeva, diverticulosis, zatvor, pretilost, tromboza. Danas vlakna konačno zauzima svoje zasluženo mjesto uz bjelančevine, masti, ugljikohidrata, vitamina i mikroelemenata. Sada je jasno da cjeljenje tkiva i tijelo treba.

On djeluje kao dobar metle 'čišćenje' finih dlačica obloge unutarnju površinu crijeva, sprečavajući ih držati zajedno. Vlakna apsorbiraju velike količine tekućine, olakšava rad crijeva, uklanja kolitis, gastritis i zatvor. Otečeni celuloza, kreće kroz crijeva, ukloniti ga od štetnih kemikalija, mutageni, karcinogeni koje pokreću razvoj malignih tumora.

Ona također pomaže smanjiti razinu šećera u krvi i kolesterol. Hrana je siromašna vlaknima, manje zasićene, a možda i zato su ljudi počeli prejesti. Opet, povećan rizik od pretilosti, hipertenzije i dijabetesa. Unatoč činjenici da je tkivo u dovoljnim količinama nalazi se u cjelovite žitarice, voće, ali su puno ugljikohidrata, pa je poželjno vlakno artičoka.

Proteina. Njegov artičoke u relativno velikim količinama (3,2% suhe tvari) i predstavlja 16 amino kiselina, uključujući 8 esencijalnih, a ne sintetiziraju se u ljudskom tijelu.

U velikom broju proteina artičoke okarakterizirati kao biološki visokovrijedne, ali kao rezultat studije pokazale da mladi štakori razviti loše ako proteina artičoka je jedini izvor dušika, moguće je zaključiti da biološka vrijednost bjelančevina je mali artičoka. Analiza aminokiselinski sastav pokazuje da protein je dovoljno za artičoke leucin, treonin, triptofan, fenilalanin i tirozin, ali je ograničena lizin, što je tipično za većinu biljnih proteina.

U isto vrijeme, prema Novosibirsk znanstveno istraživanje Instituta za kliničku imunologiju SB ovnova dostupan u artičoka proteina spojevi su vrlo slični u strukturi proteina na timus (Thymus) i žlijezde imaju svojstva gotovo identična svojstva tih proteina. Vrijednost jeruzalemske artičoke za gastrointestinalni trakt.

Jedinstven kemijski sastav jeruzalemske artičoke ima blagotvoran učinak na apsolutno sve linkove i mehanizmi bolesti probavnog sustava, što je potvrdio rezultati nekoliko neovisnih studija provedena u različitim godinama iu različitim klinikama i institutima. Prvo, inulin služi kao neobično aktivan sorbensa sposobni vezati i lučiti veliki broj toksičnih i balastnih tvari koje ulaze u hranu ili formirana u crijevima tijekom probave.

Drugo, iste inulina značajno stimulira pokretljivost probavnog trakta (pokretljivost i peristaltiku). Treće, inulina i kratki lanac fruktoze (inulin fragmenti) imaju označen choleretic učinak, koji je pojačan s obzirom na reljef otjecanje žuči iz jetre i žučnog mjehura u duodenum, zbog poboljšane utroba pokret.

Četvrto, sadržane u izobilju u organskim artičoka polioksikisloty neutralizirati patogeni učinak agresivnih slobodnih radikala i potpuno oksidiranog proizvoda metabolizma. U lumen crijeva se uspostavlja fiziološka alkalna potrebne za normalno enzimska probavu.

Peto, artičoke nudi povećanu otpornost na bakterijske i virusne infekcije probavnog sustava, kao i uvođenje raznih parazita (Giardia, opistorhisov, itd.). Stvara optimalne životne uvjete za normalan crijevne mikroflore (bifidum-i-coli bakterija). Poslednim.obyasnyaetsya jasan pozitivan učinak artičoke tijekom dysbacteriosis.

Šesto, opisao jedinstvenu sposobnost da se uvelike povećati učinkovitost artičoke specifičnih protuparazitni liječenja (opisthorchiasis, Giardiasis), pa čak i izazvati masovno uništenje parazita, bez uporabe lijekova. Sedmi, Jeruzalem artičoke, posjeduje anti-sklerotičan akcije i poboljšati svojstva krvnih žila zida i reološka parametri krvi, povećava protok krvi u sluznicu probavnog trakta i gušterače, koja proizvodi puno probavnih enzima i hormona.

Ti vaskularni učinci značajno stimulira regeneraciju (obnavljanje) oboljelih tkiva i, dakle, igraju važnu ulogu u terapijski učinak jeruzalemske artičoke s kroničnim upalnim bolestima kao što su gastritis, duodenitis, enteritis, kolitis, pankreatitis i drugima, kao i želuca i 12 duodenalnog ulkusa. Na primjer, brojne kliničkih opažanja ukazuju na to da bol, mučnina, povraćanje, žgaravica, gorak okus u ustima, nadutost, proljev (što su proljev i zatvor) u liječenju konvencionalnih farmakoloških sredstava u kombinaciji s jeruzalemske artičoke nestati do 5-7 dana brže nego standardni tretman bez nje.

Osim toga, u mnogim slučajevima ne komplicira gastro-intestinalni bolest uključena u samo artičoke zdrave hrane omogućuje oporabu ili stabilna remisija. To je izuzetno važno: jeruzalemske artičoke - izvrsno sredstvo za prevenciju egzacerbacije kroničnih bolesti probavnog sustava u tradicionalno kritična godišnja doba (jesen i proljeće), u stresnim situacijama, bolesti drugih organa ili virusnih infekcija, kada isti povratak peptički ulkus, gastritis, pankreatitis ili razviti vrlo često.

Jeruzalemske artičoke, zbog njegova nevjerojatna svojstva, ima složen utjecaj na funkcionalnu aktivnost jetre. Poboljšanje korištenje glukoze, promiče glikogena sinteza, i na taj način osigurava višu razinu energije metabolizam, što zauzvrat potiče sintezu proteina, kolesterola, žučnih kiselina, itd.

Inulin, obnavljanje aktivnost probavnog trakta, a na štetu svojstva sorbensa, djelomično neutralizaciju toksičnih tvari u crijevima i krvi, značajno ublažava jetre u tom smislu, i drži njegov potencijal, koji je tako potreban u tijelu u borbi protiv raznih bolesti 2. 3. 4. 5. 6.

7. 8. 10. 2.

Jeruzalemske artičoke repe

jeruzalemske artičoke repe

kemijski sastav jeruzalemske artičoke. Vrijednost jeruzalemske artičoke kao stočne hrane,

od povrća

tehničkih i medicinskih kultura je prvenstveno kemijski sastav biljke. Napomena: bjelančevine, masti, vlakna, BEV, pepeo su u% apsolutno suhe tvari.

Jeruzalemske artičoke

sadrži dovoljno veliku količinu suhe tvari (20%), među kojima je 80% sadrži polimer homologue fruktoze - inulina.

Inulin je polisaharid hidrolize što rezultira bezopasna šećera za dijabetičare - fruktoza. Jeruzalemske artičoke sadrži vlakna i bogata mineralnim elementima, uključujući i (mg% suhe tvari): Fe - 10,1, Mn - 44,0, Ca - 78,8; Magnezij - 31,7, K & ndash , 1382,5, natrij - 17,2. Jeruzalem artičoke aktivno su gomilajućim silikon iz tla, a gomolj sadržaj ovog elementa čini 8% na suhu osnovi.

Sadržaj željeza, silicija i cink, to je superioran u odnosu na krumpir,

mrkve

i repa. Sastav jeruzalemske artičoke gomolja su također bjelančevine, pektina, aminokiseline, organske i masnih kiselina. Pectic tvari u jeruzalemske artičoke sadrži do 11% masenog udjela suhe tvari. Prema sadržaju vitamina B1, B2, C, bogata artičoka krumpira, mrkve i repe više od 3 puta.

Bitna razlika u odnosu na ostalo povrće artičoke se očituje u visokim sadržajem u gomolji proteina (do 3,2% suhe tvari), koju zastupa osam aminokiselina koje sintetiziraju samo biljke, a ne sintetizirani u ljudi: arginin, valina, histidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, triptofan, fenilalanin. Od ostalih povrće artičoke razlikuje jedinstveni kompleks ugljikohidrata na temelju fruktoze i polimeri, fructooligosaccharides i inulina.

Inulina - samo prirodni polisaharid koji se sastoji od 95% fruktoze. U želucu, inulin se ne apsorbira, neki ga u kiselom okruženju želuca

sok

dijeli u kratke lance fruktoze i fruktoze pojedinačnih molekula koje prodiru u krvotok. Inulin ima blagotvoran učinak za vrijeme provedeno u ljudskom tijelu - od ulaska u želudac i završava izborom.

Inulin, pada u gastrointestinalni trakt podijeljen po kloridna kiselina i enzima za razdvajanje molekula fruktoze i fruktoze kratkih lanaca koji prodiru u krvotok. Preostali unsplit, inulina brzo se eliminira spajanjem velikog broja nepotrebnih tijela tvari kao što su teški metali, radionuklidi, i kristala kolesterola, masnih kiselina, razne otrovne kemikalije zarobljen u tijelu iz hrane ili formiraju tijekom života bolest-uzrokujući mikroba koji žive u crijevima . <<>> Osim toga, inulin znatno stimulirati kontraktilnost zidova debelog crijeva, što znatno ubrzava čišćenje tijela od toksina, neprobavljene hrane i opasnih tvari. Antitoksičan učinak inulina je pojačana djelovanjem tkiva, također se nalaze u jeruzalemske artičoke. <<>> Usisan u crijeva kratke lance fruktoze i krv i dalje obavljati antitoksičan, pročišćavanje funkciju, obvezujuća, neutralizaciju i olakšava izlučivanje štetnih metaboličkih proizvoda i pada iz vanjskog okruženja kemijskih spojeva. Inulin je dobar alat za crijeva dysbiosis različitog podrijetla, jer doprinosi umnožiti u probavni trakt od "prijateljske" i sadržaj crijeva. <<>> U isto vrijeme primijetio povećanu apsorpciju različitih mineralnih soli, posebno kalcija, snižavanje serumskog kolesterola, smanjiti u iznosu od karcinogeni i putrefying tvari. (Shenderov BA, 2001). Inulin u obliku brašna, kuhane artičoke je jedna od komponenti kombiniranog probiotici su naširoko koristi u SAD-u i Europi kao sredstvo u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. <<>> Koristi inulina kao dodatak prehrani potiče sintezu vitamina i aktivira imunološki obrambeni mehanizmi. Fructooligosaccharides - su mješavina kratkih lanaca glukoze i fruktoze. Fructooligosaccharides se koriste većina sojeva bifidobakterija i laktobacila nekim kulturama. <<>> Koristiti fructooligosaccharides u statusu crijevo mikrobne je normalizacija povećanja apsorpcije iz crijeva ioni kalcija i magnezija. Fructooligosaccharides imaju niske kalorične vrijednosti i stoga se preporučuje za osobe koje pate od dijabetesa i pretilosti. Komercijalni pripreme mješavina frukto-tri-, tetra-i pentasaccharides glukoze i fruktoze. <<>> Osnovni iznos od njih se konzumira u Japanu. Fruktoza. Fruktoza je neizostavni dio jeruzalemske artičoke. Njegov sadržaj mogu biti različiti, ovisno o vremenu naplate, žetve, vrijeme čuvanja i drugih čimbenika. <<>> To je formirana iz inulina kao rezultat biokemijskih procesa javljaju u korijenje i gomolji. Fruktoza - šećer dijeta, koja je u stanju sudjelovati u istom metaboličkim procesima kao glukoza, zamijenivši ga u slučaju relativne ili apsolutne nedostatka inzulina. Mineralni sastav jeruzalemske artičoke. <<>> Minerali obavljanje svestran funkcije u tijelu: Može li se graditi prateće tkiva skeleta (Ca, P, Mg, Si), održavanje odgovarajuće osmotski zaštitu stanica u krvi, koje se javljaju u svim metaboličkim procesima (Na, K), stvaranje probavnih sokova (C1), hormoni (J, Zn, Cu, Se, Mn), nositelji kisika u tijelu (Fe, Cu), i neke bitne vitamine i enzime, bez kojih je transformacija kroz potrošnju probavnih tvari (CO, Si). Jedna važna značajka jeruzalemske artičoke je stanje na mikro-strukture i makroelementarnomu - sadrži velike količine željeza (do 12 mg%), silicij (do 8 mg%), cinka (do 500 mg%), magnezij (30 mg%) , kalij (200 mg%), mangan (do 45 mg%), fosfora (500 mg%), kalcija (40%). <<>> Silicij. Jeruzalem artičoke aktivno su gomilajućim silikon iz tla i odnosi se na "kremnefilnym" biljke. Silicij u suhoj tvari artičoka sadrži oko 8%. Biophylic silicij - to je dio povrća (organski) silicij, koji kemijski je dužan da fosfolipidi, proteini, pektini, koji su prvenstveno apsorbira po tijelu. <<>> U isto vrijeme, vodećih stručnjaka diljem svijeta vjeruju da ovaj mineral apsolutno je neophodna. Potrebno je za formiranje kolagena - proteina vezivnog tkiva. On promiče prehrana i zdravlje kose, noktiju i kože, pomaže u apsorpciji kalcija kosti. Jeruzalemske artičoke ne sadrži selen. <<>> Ali Irkutsk Znanstvenici su proveli istraživanje zanimljivo u dvije skupine djece s niskom razinom selena u krvi. Jedna grupa dobila selena dodataka, a druga - samo artičoka. Nakon tretmana razina selena u krvi bio veći u skupini prima artičoka u odnosu na skupinu primanje selena dodataka. Autori smatraju da jeruzalemske artičoke promiče asimilacije selena iz hrane. <<>> Ovo je posebno važno jer je potreba za selenom varira i ovisi o dobi, spolu, prehrana, dostupnost zdravstvenih stanja, pritisaka na okoliš i koliko su trenutno u tijelu slobodnih radikala. Korištenje jeruzalemske artičoke mogu pomoći našem tijelu da se mudri kao selen, kao što je on trebao. Vitamin sastav jeruzalemske artičoke gomolja. Biljka je multivitaminsko. <<>> Iako zelene mase bogatije vitaminima od gomolja, ali potonji prelazi krumpir za njihov sadržaj. U jeruzalemske artičoke gomolji vitamina sadržaj objavljen vitamina C (askorbinska kiselina), prelazi sadržaj krumpira do 5 puta. Vitamin sastav jeruzalemske artičoke gomolja, mg% masenog udjela suhe tvari: P-98,1 - 108,1; B1 - B2 do 1,2 - 4,0 - 7,9; B3 - 2,4 - 8 8 B5 - 0,2 - 0,9 V6 - 0,12 - 0,22, B7 - 10,0 - 24,0. Organska polioksikisloty - 6 - 8% suhe težine. <<>> To su: limunska, jabučna, malonic, succinic kiselina, fumaric kiselina. Organske kiseline su aktivno uključeni u metabolizam, povećati izlučivanje aktivnost žlijezda slinovnica povećati izlučivanje žuči i gušterače sok, poboljšati probavu, raspustiti neželjene naslage (soli mokraćne kiseline) imaju baktericidni učinak, povoljno utječe na acido-bazne ravnoteže, funkcija gastrointestinalnog trakta i drugih tjelesnih sustava, kao aktivatora izlučivanja gušterače i crijeva motornih funkcija. <<>> Organske kiseline imaju učinak na probavni procesi, pomaže probavu hrane u kojoj je kiselina je vrlo mala. U kompleks vitamina C imaju izražen učinak antioksidansa. Pectic tvari - polisaharidi prisutne u artičoka u iznosu od 11% masenog udjela suhe tvari. Pektin je otkriveno više od 200 godina i bio je prvi dobiveni iz jeruzalemske artičoke gomolja. <<>> Pektin je adsorbirani na površini i izlučiti toksične tvari, kolesterol, trigliceridi, koji su glavni krivci ateroskleroze i gallstones. Znanstvena istraživanja ukazuju na to da pektin može smanjiti nakupljanje plakova aterosklerotske na zidovima arterijama srca. <<>> Kompleksiranja svojstva (sposobnost da se formira komplekse s teškim metalnim ionima) omogućuje korištenje pektina kao preventivna mjera u profesionalne izloženosti teškim metalima, pesticidima, radioaktivnih tvari. Vlakana. Ljudsko tijelo metabolizes hrana jede nije sve, neke se ne probavlja, i samo iz tijela. <<>> Za dugo vremena, znanstvenici su bili uvjereni da vlakna ne trebaju tijelu, pa čak i štetno. Natrag sredinom dvadesetog stoljeća, nutricionisti uvjereni, naftnih derivata - najkorisnijih, i uživajte u svijetu profinjenog pročišćene prehrane do dok ga je zamijenio alarmantno činjenica: više profinjeni hrane koja se konzumira, više osvaja svojim gastritis, kolitis, pankreatitis, Kolecistitis i malignih tumora. <<>> Prema Bengmark S. (1998), niske masnoće u prehrani - važan etiološki čimbenik u razvoju raka debelog crijeva, diverticulosis, zatvor, pretilost, tromboza. Danas vlakna konačno zauzima svoje zasluženo mjesto uz bjelančevine, masti, ugljikohidrata, vitamina i mikroelemenata. Sada je jasno da cjeljenje tkiva i tijelo treba. <<>> On djeluje kao dobar metle 'čišćenje' finih dlačica obloge unutarnju površinu crijeva, sprečavajući ih držati zajedno. Vlakna apsorbiraju velike količine tekućine, olakšava rad crijeva, uklanja kolitis, gastritis i zatvor. Otečeni celuloza, kreće kroz crijeva, ukloniti ga od štetnih kemikalija, mutageni, karcinogeni koje pokreću razvoj malignih tumora. <<>> Ona također pomaže smanjiti razinu šećera u krvi i kolesterol. Hrana je siromašna vlaknima, manje zasićene, a možda i zato su ljudi počeli prejesti. Opet, povećan rizik od pretilosti, hipertenzije i dijabetesa. Unatoč činjenici da je tkivo u dovoljnim količinama nalazi se u cjelovite žitarice, voće, ali su puno ugljikohidrata, pa je poželjno vlakno artičoka. <<>> Proteina. Njegov artičoke u relativno velikim količinama (3,2% suhe tvari) i predstavlja 16 amino kiselina, uključujući 8 esencijalnih, a ne sintetiziraju se u ljudskom tijelu. <<>> U velikom broju proteina artičoke okarakterizirati kao biološki visokovrijedne, ali kao rezultat studije pokazale da mladi štakori razviti loše ako proteina artičoka je jedini izvor dušika, moguće je zaključiti da biološka vrijednost bjelančevina je mali artičoka. Analiza aminokiselinski sastav pokazuje da protein je dovoljno za artičoke leucin, treonin, triptofan, fenilalanin i tirozin, ali je ograničena lizin, što je tipično za većinu biljnih proteina. <<>> U isto vrijeme, prema Novosibirsk znanstveno istraživanje Instituta za kliničku imunologiju SB ovnova dostupan u artičoka proteina spojevi su vrlo slični u strukturi proteina na timus (Thymus) i žlijezde imaju svojstva gotovo identična svojstva tih proteina. Vrijednost jeruzalemske artičoke za gastrointestinalni trakt. <<>> Jedinstven kemijski sastav jeruzalemske artičoke ima blagotvoran učinak na apsolutno sve linkove i mehanizmi bolesti probavnog sustava, što je potvrdio rezultati nekoliko neovisnih studija provedena u različitim godinama iu različitim klinikama i institutima. Prvo, inulin služi kao neobično aktivan sorbensa sposobni vezati i lučiti veliki broj toksičnih i balastnih tvari koje ulaze u hranu ili formirana u crijevima tijekom probave. <<>> Drugo, iste inulina značajno stimulira pokretljivost probavnog trakta (pokretljivost i peristaltiku). Treće, inulina i kratki lanac fruktoze (inulin fragmenti) imaju označen choleretic učinak, koji je pojačan s obzirom na reljef otjecanje žuči iz jetre i žučnog mjehura u duodenum, zbog poboljšane utroba pokret. <<>> Četvrto, sadržane u izobilju u organskim artičoka polioksikisloty neutralizirati patogeni učinak agresivnih slobodnih radikala i potpuno oksidiranog proizvoda metabolizma. U lumen crijeva se uspostavlja fiziološka alkalna potrebne za normalno enzimska probavu. <<>> Peto, artičoke nudi povećanu otpornost na bakterijske i virusne infekcije probavnog sustava, kao i uvođenje raznih parazita (Giardia, opistorhisov, itd.). Stvara optimalne životne uvjete za normalan crijevne mikroflore (bifidum-i-coli bakterija). Poslednim.obyasnyaetsya jasan pozitivan učinak artičoke tijekom dysbacteriosis. <<>> Šesto, opisao jedinstvenu sposobnost da se uvelike povećati učinkovitost artičoke specifičnih protuparazitni liječenja (opisthorchiasis, Giardiasis), pa čak i izazvati masovno uništenje parazita, bez uporabe lijekova. Sedmi, Jeruzalem artičoke, posjeduje anti-sklerotičan akcije i poboljšati svojstva krvnih žila zida i reološka parametri krvi, povećava protok krvi u sluznicu probavnog trakta i gušterače, koja proizvodi puno probavnih enzima i hormona. <<>> Ti vaskularni učinci značajno stimulira regeneraciju (obnavljanje) oboljelih tkiva i, dakle, igraju važnu ulogu u terapijski učinak jeruzalemske artičoke s kroničnim upalnim bolestima kao što su gastritis, duodenitis, enteritis, kolitis, pankreatitis i drugima, kao i želuca i 12 duodenalnog ulkusa. Na primjer, brojne kliničkih opažanja ukazuju na to da bol, mučnina, povraćanje, žgaravica, gorak okus u ustima, nadutost, proljev (što su proljev i zatvor) u liječenju konvencionalnih farmakoloških sredstava u kombinaciji s jeruzalemske artičoke nestati do 5-7 dana brže nego standardni tretman bez nje. <<>> Osim toga, u mnogim slučajevima ne komplicira gastro-intestinalni bolest uključena u samo artičoke zdrave hrane omogućuje oporabu ili stabilna remisija. To je izuzetno važno: jeruzalemske artičoke - izvrsno sredstvo za prevenciju egzacerbacije kroničnih bolesti probavnog sustava u tradicionalno kritična godišnja doba (jesen i proljeće), u stresnim situacijama, bolesti drugih organa ili virusnih infekcija, kada isti povratak peptički ulkus, gastritis, pankreatitis ili razviti vrlo često. <<>> Jeruzalemske artičoke, zbog njegova nevjerojatna svojstva, ima složen utjecaj na funkcionalnu aktivnost jetre. Poboljšanje korištenje glukoze, promiče glikogena sinteza, i na taj način osigurava višu razinu energije metabolizam, što zauzvrat potiče sintezu proteina, kolesterola, žučnih kiselina, itd. <<>> Inulin, obnavljanje aktivnost probavnog trakta, a na štetu svojstva sorbensa, djelomično neutralizaciju toksičnih tvari u crijevima i krvi, značajno ublažava jetre u tom smislu, i drži njegov potencijal, koji je tako potreban u tijelu u borbi protiv raznih bolesti i štetnih čimbenika okoliša. Dokaze o sposobnosti artičoka štiti jetru od patogenih utjecaja (hepatoprotective učinak) su dobiveni u kliničkim ispitivanjima. <<>> Jeruzalemske artičoke, za razliku od mnogih farmaceutskih proizvoda, ne samo da je kontraindiciran u većini bolesti jetre, ali je jedan od najučinkovitijih i obećavajuće sredstvo za akutni i kronični hepatitis B virus, alkohol, otrovna, autoimune podrijetla, ciroze, masne degeneracije. Jeruzalemske artičoke, i dijabetesa. <<>> Dijabetes je sada prihvaćen podijeljena na inzulin-ovisni (tip 1) i inzulin-neovisna (II vrsta). Kod dijabetesa tipa 1 redovite uporabe artičoke smanjuje razinu šećera u krvi. Razlozi za taj učinak su kako slijedi: 1. Molekule inulina, unsplit kloridna kiselina u želucu, apsorbirati značajnu količinu glukoze nakon obroka hrane. 2. Vlakna također upija glukoze. <<>> Sprečavanje njegovu apsorpciju u krvi. 3. Smanjuje gluconeogenesis (formiranje glukoze u jetri). 4. Potaknut glukoze gori na leđa pratiti (glikoliza), gdje je uloga inzulina nije tako velika. 5. Stalni pad razine glukoze u krvi dovodi do razvoja vlastitog inzulina stanica u gušterači. 6. Sinteza inzulina pridonosi silicij, cink, mangan i kalij. <<>> 7. Glavna točka je jedinstvenu sposobnost fruktoze prodrijeti u stanice svih organa, bez inzulina i glukoze u potpunosti zamijeniti u metaboličkim procesima. To značajno smanjuje stanične energije gladi. Osim toga, kratki fragmenti molekula inulina koje ugradnja u stanične stijenke, olakšavaju prolaz u stanicu i glukoze sama, iako u relativno malim, u usporedbi s normom iznose. <<>> Sve to dovodi do značajnog i održivog smanjenje koncentracije šećera u krvi, koja nije popraćena oštrim promjene ovog pokazatelja tijekom dana. No, to je ono što je najvažnije u liječenju inzulin-ovisan dijabetes mellitus. 8. Inulin, celuloze i pektina svezati i lučiti neke od tijela, aceton i ostalih proizvoda poremećen metabolizam, sprječava razvoj atsedoza. <<>> 9. Antioksidans i antitoksičan funkcije obavljati kratke komade fruktoze i organskih polioksikisloty. 10. Poboljšava stanje plovila i time smanjuje težinu komplikacija. 11. Poboljšana imunoloških parametara u krvi i smanjuje sklonost pacijenata na zarazne bolesti. <<>> U šećerne bolesti tipa II u pozadini jeruzalemske artičoke: 1. Smanjena a često i normalizirati razinu šećera u krvi. By: e) povećanje stvaranje glikogena u jetri. 2. Ona poboljšava metabolizam masti: niži kolesterol i krvni tirglitseridov koji sprječava daljnji razvoj ateroskleroze i srodnih komplikacija 3. Smanjenje tjelesne težine u pacijenata s istodobnim pretilosti.

Jeruzalemske artičoke, pretilosti, dijeta, bilje, krumpir, repa