vegetables

Povrće se najčešće zdrava hrana, oni promiču zdravlje

Pravo povrća

Repe biljke su vrlo zahtjevnom svjetskom

Cikle spada u blagovaoni hladno otporne biljke, ali to zahtijeva više topline od drugih korijena usjeva. Sjemena početi klijati repe na 4 C, ali sadnje je najbolje početi na 6-8 C. najpovoljnije za rast korijena, a time i za dobivanje maksimalne prinos, temperatura 15-23 C.  Repe biljke su vrlo zahtjevnom svjetskom.

Nedostatak rasvjete ne samo da smanjuje prinos, ali i utječe na kvalitetu korijena usjeva. Stoga je potrebno provesti vrijeme Thinning sadnog materijala, mjere za suzbijanje korova.  Unatoč činjenici da korijenski sustav ulazi u tlo do dubine od 2,5 m, cikla postavlja visoke zahtjeve za vlažnost tla.

Najveća potreba je vlage tijekom klijanja i sadnica osnivanje, poboljšane list površinu, a naročito u intenzivnom prinos formaciji.  Cikla izdržati povećana koncentracija soli u tlu rješenje. Među povrća u slanoj otpora, to traje na prvom mjestu.

Granična vrijednost ovog parametra za repu je 4,0 MPA / m (u usporedbi s mrkve 1,0, krumpir 1,7 MPA / m).  Odabir mjesta, prethodnika i mjesto u rotaciji  Od svih cikla zahtjevnije na plodnost tla, visoki prinos repe može biti spremni, uz potrebnu količinu gnojiva u lako probavljiv oblik. Beets se uzgaja na tlu bilo koje vrste.

Iznimka - kiselo, teška tla s plitkim podzemne vode. Najbolji su bogate hranjivim tvarima ilovača, pješčane ilovača i ilovače tla crna osobito s finom strukturom pijan.  U rotacije, najbolji prekursora za cikla - žitarice, krastavac, luk, rajčica, paprika, patlidžan, mahunarke, šećerna repa ne bi trebao biti postavljen nakon što je sve vrste kupusa, šećer i stočna repa, uljana repica i krumpir.

Cikle čini dobro koristiti nakon učinka organskih gnojiva, pa je poželjno da se drugi ili treći usjeva nakon primjene. Smještaj od cikle u istom području s lukom ili mrkve.  Cikla je vrlo zahtjevna na rastući uvjetima. Visoki prinosi mogu se dobiti samo dostupnost dovoljno veliku količinu hranjivih tvari.

Uklanjanje hranjivih tvari iz tla repe zauzima vodeću poziciju, a ako ne koristite gnojiva, osim gubitka usjeva, jer je to kultura snažno je potrošen u tlu.  Cikla čini opsežna uporaba hranjivih tvari tijekom vegetacije. Tijekom formiranja i rasta lišća je od velike važnosti povećane dušika prehrane.

Koji je najbolji repe daje u tom razdoblju dušika opskrbe, veći prinos i kvalitetu.  Osim glavne hranjive tvari repa često nedostaju u tlu raspoloživih oblika kalcija i magnezija, elementi u tragovima, osobito bor, i mangan. Nedostatak snage ograničava visoki prinosi. Ako sadržaj mobilnih magnezija u tlu je manje od 5 mg na 100 g tla, potrebno je da bi do 70 kg / ha MgO.

S nedostatkom kalcija i biljke posebno korijenski sustav uvelike je oslabljena, lišće postaje išaran i blijedo područja između žila. Nedostatak kalcija eliminirati dodavanjem kalcijev nitrat (50-60 kg / ha).  Uz nedostatak bora se pogoršava metabolizam ugljikohidrata i proteina u biljkama, šećer i škrob se nakuplja u lišće, korijenje u let odgođen.

Ova mlada lišća i gornji dio korijena izumrijeti, tu je truleži i trulež jezgre repe. Na tlima s manje mobilnih bor 0,2-0,3 mg / kg tla za uvođenje bora gnojiva, temelji se na izračunu od 1-2 kg / ha bora folijarno ili 2-3 tretmana droga Solyubor (500 gr. / 100 KS. Vodi ).

Doza gnojiva određuje na temelju analize agro-kemijski studij tla područja, uzimajući u obzir korištenje biljnih hranjivih tvari iz tla, organska gnojiva, uveo pod prethodnika posljedica gnojiva.  Važno mjesto u uravnoteženoj prehrani je okupirana microcells.

Bolje je da se kućišta RMS ili folijarna hranjenja, koji ne samo da nadopunjuju korijena prehrana, ali i prilagoditi vlast u slučajevima gdje tlo i klimatski uvjeti spriječiti adekvatnu apsorpciju nutrijenata kroz korijenski sustav, ili gdje brzo efekt gnojiva. Folijarna primjena i primjena regulatora rasta - dobar alat za poticanje fizioloških procesa.

Sjeme se sije repe u tlu pripremljen do dubine od 2-3 cm na teške tlu, 4-5 cm u pluća. Prije i poslije sadnje, ako je potrebno, nositi valjanje.  Posijati sjeme od cikle uobičajen način širine između redova 25-70 cm, široki-band (udaljenost između središta bendova 45 cm) i traka (za optimalnu rasta s padati navodnjavanje).

Mladi repa korijenje (3-5 cm u promjeru) i lišće bogati su vitaminom C i karotenom, biološki aktivnih tvari (betanin i betain), soli kalcija, fosfora i željeza, dobrog ukusa. Postoje dva osnovna načina da biste dobili početkom proizvodnje: sadnica metoda za uzgoj cikle i podzimny ili vrlo rano sjetvu.

Briga za biljke je formiranje gustoće biljaka, hoeing između redaka, navodnjavanje, suzbijanje korova, zaštita od štetnika i bolesti.  S pojavom sadnica kao prvi gubitak slobodnog redaka.  Tanka se snima uglavnom u dva koraka.

Prvi put za redom između biljaka ostavlja 3-4 cm, u drugom, kad je promjer veći od 1,5 cm korijena - proizvodi konačni biljka stajati biljaka, koja ovisi o karakteristikama sorte i opseg planiranih korijena.  Drugi hoeing bi trebao biti održan u fazi 4-5 listova do dubine od 6-8 cm  Nabavite visoke i stabilne prinose od cikle je moguće samo pod navodnjavanja, pogotovo kapanje.

U prosjeku tijekom vegetacije cikle koristi 23-35 m3/ha vode svakodnevno od klijanja do formiranja korijena, kada je masa list površina je mala, prosječna dnevna potražnja za vodom 7-24 m3/ha sa najviše protok 40-50 m3 / ha / dan - za vrijeme stvaranja i rast korijena, prije tehničkog dospijeća od 15-30 m3/ha.  Zalijevanje repe trebala početi odmah nakon sadnje za stvaranje optimalnih uvjeta za klijavost sjemena i održavanje vlažnosti tla u razdoblju od klijanja do formiranja korijena na razini ne manje od 75-80% od HB u sloju 0-40 cm i 65-70% niža nego HB u 0-60 cm, sloj tijekom formiranja i rast korijena.

Zaštita od korova repe sadrži kompleks poljoprivrednog (plodored, glavna pre-sjetve, inter-red obrade tla, ruku weeding u redovima ako je potrebno) i kemijske mjere (herbicida).  Žetva bi trebao biti završen prije početka mraza. Korijeni oštećena niskim (-2 C) temperature su neprikladne za pohranu.

stočne hrane repa, klice, cikla, rajčica